tiistai 30. kesäkuuta 2015

Ristin saarnan hullutus - Jumalan viisaus - Kristityn vaellus



Jeesus on tullut pelastamaan syntisiä ja kaikki, jotka tulevat Hänen luokseen, saavat olla Jumalan lapsia. Raamattu sanoo, että meidän täytyy olla hulluja, että meistä tulisi viisaita. Ristiinnaulittu Jeesus on hullutus maailmalle. Yleensä heikot ja ihmiset, jotka eivät ole yhtään mitään, tulevat Jumalan luokse. Jumala ei katso titteleihin eikä ansiomerkkeihin eikä ihmisviisauteen.

 Jumalan valtakunta ei ilmene puheina, vaan voimana 1. (Kor. 4:20). Näin ollen Jumala laskee monesti voimansa heikkoihin ihmisiin, koska
 Jumalan voima on heikoissa väkevä. (2.Kor.12:9)

Tultuamme uskoon, olemme vielä äidin maidossa. Silloin emme voi syödä vielä vahvaa ruokaa, joka on tarkoitettu niille, jotka ovat kasvaneet hengellisessä elämässä ja näin ymmärtävät asioita, joita ei voi vielä ymmärtää juuri uskoon tullut tai joka ei ole vielä kasvanut hengellisesti.

Hengelliset asiat täytyy tutkia Hengen avulla. Uskovan ihmisen täytyy kasvaa hengellisessä elämässä, jotta voi saada ymmärrystä Jumalan sanasta lisääntyvästi.

 Meidän täytyy pyhittyä, koska ilman pyhitystä emme näe Herraa (Hebr. 12:14)

 Kun luemme Raamattua, niin Jumalan Pyhä Henki avaa Jumalan Sanaa. Jumalan Sana muuttaa meitä ja me tahdomme tehdä sydämestämme Jumalan tahdon elämässämme sekä tiedämme, mikä on Jumalan tahto.

 Jumala vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen ja näin ollen pyhityksen, jotta pääsemme perille asti. Se on uskon kilvoittelua ja elämän koko prosessi.

 Joudumme menemään Jumalan armoistuimen eteen aina uudestaan, jotta Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta pahasta. Se on luopumista syntisestä elämästä ja ajatuksista. Kun hylkäämme synnin, saamme armon. Jeesus on kuollut syntiemme puolesta ja sovittanut uhrikuolemalla ihmiset, jotta pääsisimme Isä Jumalan luo. Antamalla anteeksi muille, mekin saamme anteeksi Jumalalta.

 Jumala on myös uskon kautta vanhurskauttanut meidät. Me emme voi omavanhurskaudella mielyttää Jumalaa tekemällä lihan tekoja. Sydämen uskon kautta me teemme sen, mitä Jumala meille puhuu. Jumala muuttaa sydämen ajatukset ja teot.


Ja minä annan heille yhden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne, ja minä poistan kivisydämen heidän ruumiistansa ja annan heille lihasydämen,  niin että he vaeltavat minun käskyjeni mukaan ja noudattavat minun oikeuksiani ja pitävät ne; ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa.  Hes. 11:19-20 





Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta
kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa, Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat.

Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuvat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta, mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin, ristiinnaulittu Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus.

Jumalan hulluus on ihmisiä viisaampi ja Jumalan heikkous ihmisiä voimakkaampi.

Ajatelkaa, veljet, mitä te olitte, kun teidät kutsuttiin: teissä ei ollut monta ihmisten mielestä viisasta, ei monta vaikutusvaltaista, ei monta jalosukuista. 

Mikä maailmassa on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta.

Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin.

Niin ei yksikään ihminen voi ylpeillä Jumalan edessä.

Jumalan vaikutusta on se, mitä te Kristuksessa Jeesuksessa olette. Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi. 

Näin toteutuu kirjoitus: "Joka ylpeilee, ylpeilköön Herrasta".
1. Kor. 1:18,21-31







Ihmisviisaus ja Jumalan viisaus

Me julistamme Jumalan salaista, kätkettyä viisautta, jonka hän jo ennen aikojen alkua on määrännyt meidän kirkkaudeksemme.

Sitä ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut, sillä jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa.

Me julistamme, niin kuin on kirjoitettu, mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.

Meille Jumala on sen ilmoittanut Hengellään, sillä Henki tutkii kaiken, myös Jumalan syvimmät salaisuudet. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan Jumalan oman Hengen, jotta tietäisimme, mitä hän on lahjoittanut meille.

Sillä me myös puhumme, mutta me käytämme Hengen emmekä ihmisviisauden opettamia sanoa ja selitämme hengelliset asiat Hengen kautta.

Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hullutusta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla. 1.Kor. 7-10, 12-14.




Jumala kutsuu heikkoja, sairaita, vähäpätöisiä, köyhiä ja jotka eivät tämän maailman silmissä ole mitään. Yleensä rikkaan on vaikea päästä Jumalan valtakuntaan, koska hän rakastaa mammonaa enemmän kuin Jumalaa. Eikä näin koe tarvitsevansa mitään. Samoin ihminen, jolla asiat ovat hyvin, ei yleensä tarvitse Jumalaa. Tietenkin, jos on kasvanut hengellisessä ympäristössä ja täten tullut Jumalan valtakuntaan, niin silloin on eri asia. Mutta ihminen joka ei tunne Jeesusta, niin tulee monesti uskoon vaikeuksien kautta. Koska silloin hän tarvitsee Jumalaa.

 Toki on ihmisiä, kun he kuulevat Jumalan sanaa tai näkevät kristittyjen vaelluksen, haluavat seurata Jeesusta. Silloin ei aina ole kysymys vaikeuksista, jotka johdattavat Jumalan luo. Joskus Jumala voi ilmestyä yliluonnollisesti ihmisille ja näin he löytävät Jumalan.

Joskus ihmisen sydämeen voi tulla kaipuu Jumalan puoleen ja näin ollen ihminen alkaa etsiä Jumalaa. Jumala ei ole kuitenkaan Buddha, ei Allah, ei Hindu eikä mikään New Age jumala tai muiden uskontojen jumala. On vain yksi Jumala, joka on Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala. Sama Jumala, joka on israelilaisten Jumala; Adonai, Elohim, Sebaot.  Jeesus Kristus, joka on Jumalan ainokainen poika. Hänessä ilmenee Jumala ja vain Hänen kauttaan on pääsy Jumalan luo. Jumala ilmenee Isässä, Pojassa ja Pyhässä Hengessä, mutta kuitenkin on vain yksi Jumala. 

Etsivälle, Jumala on luvannut ilmoittaa itsensä, kun etsii kaikesta sydämestä:
 Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne. Jer. 29:11-13) 


Kuva Juudaan leijonasta, joka symbolisesti tarkoittaa Jeesusta Kristusta


Sairaat, heikot, köyhät janoavat päästä Jumalan valtakuntaan. Jumalan Sanassa on toivo, usko, parantuminen, lohdutus ja lupaus. Vähän aikaa kärsittyämme, Jumala on luvannut valmistaa meille pois pääsyn kärsimyksestä. 

 Ilman uskoa emme voi olla kuitenkaan otollisia Jumalalle. Uskon kautta vaellamme eteenpäin elämässämme ja toivonamme on Jumalan lupaukset.




Jos et vielä tunne Jeesusta, joka on maailman valo ja meidän ihmisten vapahtaja. Jeesus kantoi syntisi ristillä ja näin ollen meillä on pääsy Isä Jumalan luo. Jeesus on välimies ihmisen ja Jumalan välillä. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Vain Jeesuksen kautta me pääsemme Jumalan luo.

 Pyydä Jumalalta: ole minulle syntiselle armollinen ja hylkää syntinen elämä ja ajattelutapa. Silloin saat armon Jumalan armoistuimen edessä ja Jeesuksen veri puhdistaa sinut kaikesta pahasta eikä tehtyjä syntejä enää muisteta.

 Pyydä Jeesusta asumaan sydämeesi ja saat Pyhän Hengen, joka on meidän toinen puolustaja. Ano tätä Isä Jumalalta Jeesuksen nimessä. Pyhä Henki on täällä maailmassa meidän kanssa ja Hän ei toimi omissa nimissään, vaan kirkastaa aina Jeesusta ja muistuttaa, mitä Jeesus on sanonut. Pyhä Henki johdattaa ja opettaa sinua, kun luet Raamattua.

 Aloita lukemaan Uudesta Testamentista ja etsi itsellesi seurakunta/kristittyjen yhteys. Rukoile usein ja pidä henkilökohtainen suhde Jeesukseen läpi elämäsi. Kuuntele Pyhän Hengen ääntä, joka on hiljainen sydämen ääni. Koettele kuitenkin se ääni muista äänistä. Se henki, joka todistaa Jeesuksen lihaan tulleeksi Kristukseksi, on Jumalan ääni.
 Jeesuksen nimessä ole siunattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti