lauantai 13. kesäkuuta 2015

Jumala puhuu monella tapaa

Jumala puhuu Sanansa eli Raamatun kautta sekä luonnossa. Kuuntele hiljaista sydämen ääntä, koska Jumalan Pyhä Henki puhuu sydämemme kautta. Joskus puheen voi kuulla korvin kuultavin, mutta yleensä Jumalan ääni on hiljainen kuiskaus.

Raamattu on kirjoitettu Pyhän Hengen inspiroimana.
Raamatussa Jumala puhuu meille täsmä sanoja, joka tarkoittaa, että tietty sana tai Raamatun kohta puhuttelee meidän elämän tilanteeseen tai sydämen tilaan. Jumala puhu myös yleisesti Raamatun kautta, mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan.



 Meillä täytyy olla henkilökohtainen suhde Jumalaan ja sen voi saada ainoastaan Jeesuksen kautta, koska Jeesus on tie, totuus ja elämä. Jeesus on välimies ihmisen ja Jumalan välillä.

Prophetic art ( covered in prayer)

 Kun olemme ottaneet Jeesuksen sydämeemme asumaan, saamme Pyhän Hengen sinetin. Pyhä Henki on meidän toinen Puolustaja, joka johdattaa meidät totuuteen. Pyhä Henki asuu sydämessämme ja Hänen kauttaan me ymmärrämme Raamattua ja kuulemme Häneltä, mitä Jumala meille puhuu.




 Jumalaa siis kuuntelee meitä ja myös vastaa meille. Jumala voi puhua meille toisten ihmisten kautta sekä musiikin ja taiteen kautta. Jumala puhuu myös unien ja ilmestysten kautta.


Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella. Unessa ja öisessä näyssä, kun raskas uni valtaa ihmiset ja he nukkuvat vuoteellansa. Job. 33:14-15.

Jeesus vastasi kiusaajalle ja sanoi: "Kirjoitettu on: Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee. Matt. 4:4


Siis Jumala puhuu meille poikansa Jeesuksen kautta ja Raamattu on Jumalan Sana eli Jeesus.

Raamattu puhuu Mooseksesta, jolle Jumala puhui suusta suuhun kuten mies miehelle (4. Moos. 12: 6-8), ja profeetoille Hän on myös puhunut samoin (Hebr. 1: 1) selvällä miehen äänellä tai enkelien kautta. Näin oli Vanhan testamentin aikana, jolloin Jumala ei puhunut suoraan tavalliselle kansalle (ks. myös 2. Moos. 20: 18) vaan aina profeettojensa kautta .
Mutta Uuden testamentin aikana kaikki on muuttunut. Helluntain Pyhän Hengen vuodatuksen jälkeen on Jumala puhunut myös aivan tavallisille ihmisille kuten Jeesus lupasi:
Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut. (Joh. 14: 26).
Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. (Joh. 16: 13).


Be Filled with Holy Spirit: Waterfalls of Heaven ~Todd L Thomas

 Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa puhutaan, kuinka Jumala puhui Aadamin ja Eevan kanssa. 1. Moos. 3:8-19. Näin oli aluksi paratiisissa, jolloin Luoja puhui luotujensa ihmisten kanssa, mutta synti tuli väliin ja erotti ihmisen ja Jumalan toisistaan aina Jeesuksen sovituskuolemaan ja ylösnousemukseen saakka, jonka jälkeen Jumala palasi luotujensa yhteyteen Pyhän Hengen kasteen kautta (Ap.t. 2:1-14).

Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
Sillä teille ja teidän lapsillenne tämälupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen:"Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta." (Ap. t. 2: 37-40).





Jumala puhuu myös armolahjojen kautta, joita voi saada Jumalalta, kun pyytää niitä rukouksessa. Joskus Jumala voi antaa niitä ilman pyytämättäkin. Profetian lahja, tiedon sanat, ilmestyksen armolahja, viisauden sanat, rohkaisemisen armolahja, kielten selittämisen armolahja. Muitakin armolahjoja on, mutta nämä armolahjat toimivat siten, että Jumala puhuu näiden lahjojen kautta. Armolahjat on tarkoitettu seurakunnan rakentumiseksi ja lohdutukseksi.

Jumalan puhetta minulle henkilökohtaisesti
Vuosia sitten olin ahdistunut ja surullinen. Vuodatin huokaukseni Jumalalle. Silloin näin niityllä kävellessäni valkoisen perhosen, joka oli siipirikko. Mutta tämä siipirikko perhonen lenteli niityllä täydessä voimassa niin kuin muutkin perhoset, eikä mikään estänyt sen iloa, kun se kukasta kukkaan lenteli kuin muutkin perhoset. Silloin ymmärsin Jumalan suuruuden, kuinka Jumalan voimalla saamme kaiken voiman elämäämme, vaikka olemme monella tapaa rikottuja. Jumala voi tehdä rikotusta eheän. Hän voi muovata sinut uudelleen ja saat uuden luomuksen Jeesuksessa Kristuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti