lauantai 13. kesäkuuta 2015

Elian henki lopun aikana, lopun ajan herätys, oma kutsumukseni


Mal. 4:5-6: Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi. (RK 38)

Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat. 
 Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat.
 Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita.
Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.
 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.' Ap.t. 2-17-21 


Pastori Mark Biltz, messiaaninen juutalainen El Shaddai Ministries'istä Washingtonin lähellä, teki hämmästyttävän löydön koskien auringon ja kuun pimennyksiä liittämällä niitä Raamatun Israelia koskeviin profetioihin. Hän viittaa eri 'verisiin kuihin,' joita esiintyy vuosina 2014 ja 2015 nykyisen vuosiviikon sapattivuonna. Hän tulkitsee tätä ilmiötä jakeella Joel 2:31, jossa Jumala sanoo: “Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.” Seuraavasta linkistä löydät, kuinka Raamatun profetiat toteutuvat silmiemme edessä:

http://www.bibleguidance.co.za/Finnisharticles/32%20BloodmoonsFin.htm

Jeesus sanoo: Pitäkää vaatteenne vyötettynä ja lamppunne palamassa. Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa. Autuaita ne palvelijat, jotka heidän herransa palatessaan tapaa valvomasta! Totisesti hän vyöttäytyy, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä. Autuaita nuo palvelijat, jos hän tapaa heidät näin valvomasta, tulipa hän ennen sydänyötä tai sen jälkeen!
Ymmärrättehän, jos talon isäntä tietäisi, minä yöntuntina varas tulee, hän ei antaisi murtautua taloonsa. Olkaa tekin valmiina, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista. Luuk.12:35-40.





VALTAKUNNAN EVANKELIUMI JA HERÄTYS
"Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu" (Mat.24:14).
"Mutta pitäkää vaari itsestänne. Teidät vedetään oikeuksiin, ja teitä piestään synagoogissa, ja teidät asetetaan maaherrain ja kuningasten eteen, minun tähteni, todistukseksi heille. Ja sitä ennen pitää evankeliumi saarnattaman kaikille kansoille" (Mark.13:9-10).

Jeshuan Öljyvuoren profeetallisen puheen lähtökohta oli se, että opetuslapset kyselivät Mestariltaan temppelin hävittämisen aikaa sekä Hänen tulemuksensa ja aikakauden lopun merkkiä (kreik. UT: Mat.24:1-3). Yksi näistä merkeistä oli valtakunnan evankeliumin saarnaaminen todistukseksi kaikille kansoille ja sitten tulee loppu, nimittäin Jumalan säätämän aikakauden loppu ja Herran tulemus (1.Tes.5:1).

Evankeliumia on saarnattu uuden liiton aikakaudessa kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, monien vaikeuksien ja vainojen keskellä, kuten jo alkuseurakuntakin sai kokea (Luuk.24:47; Ap.t.1:6-8; Room.1:16). Valtakunnan evankeliumin saarnaaminen tämän ns. Pyhän Hengen ja seurakunnan aikakauden lopussa on kuitenkin aivan erityinen merkki ja kaikki tulee päättymään siihen. Se merkitsee tämän armotalouskauden lopussa tapahtuvaa viimeistä suurta herätystä, johon tämä aikakausi päättyy.




Mitä on valtakunnan evankeliumi?
"Ja hän kierteli kautta koko Galilean ja opetti heidän synagoogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliumia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta, mitä kansassa oli. Ja maine hänestä levisi koko Syyriaan, ja hänen luoksensa tuotiin kaikki sairastavaiset, monenlaisten tautien ja vaivojen rasittamat, riivatut, kuunvaihetautiset ja halvatut; ja hän paransi heidät. Ja häntä seurasi suuri kansan paljous Galileasta ja Dekapolista ja Jerusalemista ja Juudeasta ja Jordanin tuolta puolen" (Mat.4:23-25).

Lähes kaksi vuosituhatta sitten Jeshua Messias saarnasi valtakunnan evankeliumia yhdelle kansalle, juutalaiselle kansalle, parantaen sairaat ja riivatut. Suuri kansan paljous seurasi Häntä tässä valtavassa herätyksessä. Tämän armotalouskauden lopussa, juuri ennen Messiaan paluuta ja ylösnousemusta, saarnataan jälleen valtakunnan evankeliumia voimallisesti. Ei enää pelkästään yhdelle kansalle, Israelin kansalle, vaan kaikille kansoille ympäri maailman. Ihmeet ja tunnusteot seuraavat tätä valtakunnan evankeliumin suurta herätystä, kun Herra vahvistaa evankeliumin sanansa sitä seuraavien merkkien kautta (Mark.16:15-18). Kun tämä viimeisen herätyksen tehtävä, suuren ahdistuksen exodustyön ohella, on toteutettu, tulee aikakauden loppu.

Viimeinen herätys Danielin kirjassa
"Ja taidolliset kansan seassa opettavat monta, mutta heitä sorretaan miekalla, tulella, vankeudella ja ryöstöllä, jonkun aikaa. Ja keskellä sortoa heille suodaan pieni menestys, ja monet liittyvät heihin teeskennellen. Ja taidollisista jotkut kompastuvat, että heidän joukkonsa koeteltaisiin, seulottaisiin ja puhdistettaisiin lopun ajaksi, sillä vielä kestää, ennenkuin määräaika on" (Dan11:33-35).

"Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät" (Dan.12:10).

"Mutta lopun ajalla Etelän kuningas iskee yhteen hänen kanssansa...Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat. Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti" (Dan.12:1-3).




Danielin kirja puhuu taidollisten joukosta, jota seulotaan ja valmistetaan lopun ajan tehtäviin koetusten ja puhdistuksen kautta. Tämä taidollisten joukko oli profeetallisena esitäyttymyksenä VT:n esikuvallisen antikristuksen, Antiokus Epifaneen vainotessa juutalaisia, kuten olemme jo tarkastelleet. Silloin makkabilaisten taidollisten joukko nousi vastustamaan Antiokuksen hirmuvaltaa ja juutalaisten pakottamista hellenistiseen pakanakulttuuriin (167-164 eKr.).

Profeetallisena lopputäyttymyksenä tämä toteutuu lopun ajalla, jolloin Pohjan kuninkaan leiri ja Etelän kuninkaan leiri taistelevat suuressa maailmansodassa, suuren ahdistuksen päivinä, Herran päivänä. Silloin Israel on niin suuressa ahdistuksessa, että enkeliruhtinas Mikael joukkoineen suojelee sitä, kuten myös uskovia vainon ja ahdistuksen keskellä (Ilm.12:7-9).

 Tätä aikaa varten valmistetaan ja "koulutetaan" taidollisten uskovien joukkoa, joka toimii suuren ahdistuksen päivinä aikakauden viimeisessä suuressa herätyksessä, voittaen sieluja Herralle ja loistaen ylösnousemuksessa kuin tähdet (1.Kor.15:35-41).

Danielin mukaan tämä sielujen voittaminen ja herätys toteutuu suuren ahdistuksen päivinä, juuri ennen vanhurskaiden ylösnousemusta. (Danielilla on viittaus myös tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen olevaan jumalattomien ylösnousemukseen viimeiselle tuomiolle; Ilm.20:7-15).




Kylväjävertaus ja viimeinen herätys
"Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: 'Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois. Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin. Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?' Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt'. Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?' Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin. Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani'.

Sitten hän laski luotaan kansanjoukot ja meni asuntoonsa. Ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä ja sanoivat: 'Selitä meille vertaus pellon lusteesta'. Niin hän vastasi ja sanoi: 'Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika. Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset. Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman (kreik. UT: aionos = aikakauden) loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa (kreik. UT: synteleia tu aionos tutu = täyttymyksessä aikakauden tämän).

 Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon" (Mat.13:24-30, 36-43).

Jeshua kertoi monia asioita ympäröivästä kulttuurista otetuin vertauksin, joiden avulla Hän halusi opettaa kansanjoukkoja vastaanottamaan taivasten valtakunnan salaisuuksia. Valitettavasti kuulijat eivät useinkaan ymmärtäneet vertaustenkaan avulla kerrottuja opetuksia, hengellisen sokeutensa ja paatumuksensa tähden (Mat.13:10-16). Vertauksessa nisusta ja lusteesta Jeshua halusi opettaa opetuslapsilleen taivasten valtakunnan suunnitelman Pyhän Hengen ja seurakunnan aikakauden evankelioimisesta. Tässä maanviljelysvertauksessa voidaan havaita seuraavia osia ja vaiheita, Jeshuan päivistä aina aikakauden loppuun ja Herran tulemukseen sekä ylösnousemukseen asti, täydentäen sitä vielä muilla samasta asiasta puhuvilla Raamatun opetuksilla:
  • Maan muokkaus: Johannes Kastaja oli Jumalan valtakunnan elopellon maan muokkaaja. Hän, aikansa Elia ja Elian hengellä puettu ennalleen asettaja, valmisti maaperää Jeshualle, Messiaan edelläjuoksijana (Mat.3:11; 11:7-11; 17:10-13; Luuk.1:13-17).

  • Hyvän siemenen kylväminen: Ihmisen Poika, Jeshua Messias, oli hyvän siemenen kylväjä maailman elopeltoon lähes kaksi vuosituhatta sitten. Perkele on lusteen kylväjä nisun sekaan, pahan lasten välityksellä. Lusteella sielunvihollinen pyrkii vesittämään ja vääristelemään puhtaan Jumalan sanan opetuksen maailmassa.

  • Hyvä siemen: Raamatun opetuksen mukaan uudestisynnyttävä hyvä siemen on Jumalan Sana (Jes.55:10-11; 1.Piet.1:23; Luuk.8:11). Kun tämä hyvä siemen tulee kylvetyksi ihmisen sydämeen ja hän ottaa sen vastaan ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi, tulee hänestä itsestään hyvä siemen, vanhurskas Herran valtakunnan lapsi, joka kylvää hyvää siementä edelleen.

  • Syysateet ja kevätsateet (5.Moos.11:13-14). Israelissa pääsääntöisesti kylvetään syksyllä ja leikataan keväällä. Syksyllä tarvitaan kylvetyn siemenen ylle syyssateet, jotta siemen alkaisi kasvaa oraalle. Jeshuan taivaaseen astumisen jälkeen Pyhän Hengen syyssateet lankesivat alkuseurakunnan ylle Jerusalemissa ja alkoi alkuseurakunnan ajan herätys, kymmeniä tuhansia tuli uskoon ja siemen alkoi kasvaa (Jooel.2:23-29; Ap.t.2:1-46; 9:31; 21:20).

  • Talvikausi: Talvella Israelissa vilja kasvaa ja valmistuu vähitellen. Välillä on sateita ja koleaa, mutta vilja valmistuu kevääksi ja alkukesäksi. Jumalan valtakunnassa on apostolisen alkuseurakunnan kauden jälkeen ollut talvikausi, jolloin on saatu silloin tällöin herätyksen sateita siellä ja täällä. Maailman elopelto on valmistumassa lopullista Pyhän Hengen kevätsadetta ja viimeisen herätyksen elonleikkuuta varten.

  • Kevätsateet: Keväällä lankeaa vielä kevätsade, joka antaa viimeisen kasvun viljalle ennen tuleentumista ja elonleikkuuta. Jumalan valtakunnan elopellolla lankeaa Herran tulemuksen aattohetkissä valtava Pyhän Hengen kevätsade, joka kostuttaa maan ja valmistaa viljan nopeasti täyteen leikkuuvalmiuteen yhdessä lopun ajan myrskytuulten kanssa, jotka tuleennuttavat viljan viimeistä herätystä varten (Hoos.5:15-6:3; Sak.10:1; Jes.44:3-4).

  • Elonleikkuu ja leikkuumiehet: Keväällä kypsyy Israelissa ensin ohra, pääsiäisen aikaan, jolloin siitä tehtiin temppelin aikaan esikoislyhde eli Omer-lyhde Herran edessä heilutettavaksi (3.Moos.23:6-11). Siitä 7 viikkoa myöhemmin, viikkojuhlana eli helluntaina, alkoi vehnän eli nisun korjuu. Kun tämä armotalouskausi päättyy suuren ahdistuksen päivinä, lähettää Herran elomiehensä leikkaamaan viljaa lopun ajan suuressa elonkorjuussa. Ensin leikataan luste poltettavaksi ja myös nisu leikataan taivaan aittaan viimeisessä herätyksessä.

  • Leikkuumiehet ovat "enkelit" aikakauden täyttymyksessä. Mitä tämä tarkoittaa? Tulevatko enkelit alas taivaasta hoitamaan viimeisen herätyksen työn? On ensinnäkin ymmärrettävä, että Jumalan enkelit toimivat Herran käskystä koko ajan taustalla näkymättömässä maailmassa, mm. palvellen ja suojellen uskovia (Ps.34:8; Heb.1:13-14). Kun aikakauden täyttymyksessä puhkeaa viimeinen herätys, ovat Jumalan enkelit luonnollisesti taustalla tukemassa ja auttamassa viimeistä elonleikkuuta, mm. Mikael suojelee joukkoineen silloin suuressa ahdistuksessa taidollisia elomiehiä (Dan.12:1-3).


  • Mutta ketä ovat maan päällä, ihmisten maailmassa, ne "enkelit", joiden kautta viimeinen herätys toteutetaan? Vastaus löytyy Raamatusta. Ensinnäkin Jeshua kutsui Johannes kastajaa, aikansa Elian hengellä puettua ennalleen asettajaa enkeliksi (Mat.11:7-10). Malakia ennustaa, että Jumala lähettää ennen Herran vihan päivää Elian jälleen valmistelemaan Jumalan kansaa (Mal.4:5-6; Ilm.11:3-16).

  •  Vaikka tästä asiasta onkin monenlaista tulkintaa, on kuitenkin todennäköisesti niin, että Herra pukee joukon taidollisia uskovia Elian hengellä ja voimalla suuren ahdistuksen ajan viimeistä elonleikkuuta varten. Näiden lopun ajan "elioiden" tehtävänä on edesauttaa seurakunnan ennalleen asettamistyö ja viimeinen herätys ihmeiden ja tunnustekojen voimalla.

  • Raamattu nimittää enkeliksi myös apostoli Paavalia (Gal.4:14). Kun Herra asettaa seurakuntansa ennalleen apostoliseen tilaan tulemustaan varten, nousevat esiin myös lopun ajan apostolisen seurakunnan apostolit (Ap.t.3:19-21; Efes.4:11-16; 5:25-27). He ovat myös niitä aikakauden lopun "enkeleitä" jotka toteuttavat viimeisen elonleikkuun työn, voittaen sieluja taivaan aittaan Herran tulemuksen aattohetkissä, Herran päivänä.

Viimeinen herätys Ilmestyskirjassa
"Ja hän sanoi: 'Niin on Jumalan valtakunta, kuin jos mies kylvää siemenen maahan; ja hän nukkuu, ja hän nousee, öin ja päivin; ja siemen orastaa ja kasvaa, hän ei tiedä, miten. Sillä itsestään maa tuottaa viljan: ensin korren, sitten tähkän, sitten täyden jyvän tähkään. Mutta kun hedelmä on kypsynyt, lähettää hän kohta sinne sirpin, sillä elonaika on käsillä" (Mark.4:26-29).

"Ja minä näin, ja katso: valkoinen pilvi, ja pilvellä istui Ihmisen Pojan muotoinen, päässänsä kultainen kruunu ja kädessänsä terävä sirppi. Ja temppelistä tuli eräs toinen enkeli huutaen suurella äänellä pilvellä istuvalle: 'Lähetä sirppisi ja leikkaa, sillä leikkuuaika on tullut, ja maan elo on kypsynyt'. Ja pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maa tuli leikatuksi" (Ilm.14:14-16).





Raamatussa verrataan Jumalan valtakunnan työtä maanviljelykseen, erityisesti Lähi-Idässä tapahtuneeseen maanviljelykseen Jeshuan päivinä, kuten jo edellä olemme tutkineet. Sen pohjalta on ymmärrettävissä Ilmestyskirjan elonleikkuu Ihmisen Pojan toimesta. Jeshua Messias nousi Öljyvuorelta (Öljymäeltä) taivaaseen pilvessä, opetuslasten katsellessa haikein mielin perään (Ap.t.1:6-11).

 Opetuslapsille myös ilmoitettiin, että heidän Mestarinsa on tuleva samalla tavalla takaisin, pilvessä. Ilmestyskirja kuvaa tätä hetkeä, kun Jeshua Messias saapuu takaisin pilven päällä istuen ja heittää sirppinsä toteuttaen viimeisen herätyksen elonleikkuun.

 Evankeliumin satoa on korjattu kautta Raamatun historian taivaan aittoihin ja uuden liiton aikakaudessakin jo kohta kaksituhatta vuotta, mutta nyt kyseessä on lopullinen tämän aikakauden viimeinen herätys. Jeshua Messias on jo tulossa noutamaan seurakuntaansa pilven päällä, kun Hän tulemuksessaan heittää sirppinsä aikakauden viimeiseen, nopeaan ja rajuun herätykseen juuri ennen ylösnousemusta. Sen jälkeen, kuten Ilmestyskirja kertoo, heitetään vielä toinen sirppi, tuomion sirppi, maan jumalattomien tuomioksi (Ilm.14:17-20; Jooel 3:9-17).

Pimeys kansoissa - kirkkaus Israelissa
"Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi. Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys (hepr. VT: ערפל arafel = tiheä sumu) kansat, mutta sinun ylitsesi koittaa Herra ja sinun ylläsi näkyy hänen kunniansa" (Jes.60:1-2).

"Älkää antako hänelle lepoa, ennenkuin hän on asettanut ennallensa Jerusalemin, tehnyt sen ylistykseksi maassa" (Jes.62:7).

"...hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti" (Jes.49:6).

Sefanjan profetiassa kerrottiin, että Herran päivä on suuren ahdistuksen ja tuomioiden aikaa (Sef.1:14-18). Sefanja mainitsee myös Herran päivän olevan pimeyden ja sankan sumun (hepr. VT: arafel) päivä. Tämä pimeys ja tiheä sumu tulee peittämään maailman kansat ja ihmiset haparoivat kuin sokeat, ilman toivoa ja varmaa suuntaa elämässä. Se merkitsee myös evankeliumin totuuden valon pimenemistä maailman suurissa (ja osin pienissäkin) kirkkokunnissa, jotka kulkevat kohti suuren portto-Babylonin luopumuksen täyttymystä (2.Kor.4:3-4; 2.Tes.2:1-12).

Samaan aikaan, kun pimeys ja tiheä sumu (arafel) peittää Herran päivänä maailman kansat ja evankeliumin totuuden valo niissä pimenee, siirtyy Herran kirkkaus Israelin ylle.

 Ajan merkkien perusteella olemme lähestymässä niitä aikoja, sillä kaikkinainen luopumus, Raamatun totuuden hylkääminen ja kaikkinaiset Sodoman synnit ovat valtaamassa kristillisyyttä. Vastaavasti Israelissa messiaanisten Jeshuaan uskovien juutalaisten totuuden sanoma pyrkii yhä lähemmäs alkuseurakunnan opetusta ja käytäntöä. 

Jumalan tahto ja tarkoitus on ennalleenasettaa Israel Herran yhteyteen ja tehdä Jerusalemista totuuden evankeliumin valon majakka pimeään ajan iltaan (Jes.2:1-3; 62:1-2).

 Jerusalemista ja Israelista käsin myös tämä evankeliumin totuuden kirkkauden valo ja ennalleenasettamisen sanoma leviää kautta maailman viimeisinä päivinä, sillä Herra haluaa puhdistaa morsiusseurakuntansa myös kautta maailman Jumalan Sanan totuuden vedellä alkuseurakunnan kaltaiseen ykseyteen, yhteyteen, pyhyyteen, rakkauteen ja voimaan (Ap.t.4:32-35; Efes.5:25-27).

Tämä prosessi, suuren Babylonin pimeneminen ja joutuminen riivaajien valtaan ja toisaalta Jerusalemista ja Israelista lähtevä totuuden evankeliumin valon ja ennalleen asettamisen sanoman voimistuminen on parhaillaan menossa Herran päivää lähestyttäessä (Ilm.18:1-4, 23; Ps.119:105, 160). Kun Herran päivä koittaa lopullisesti maan päällä, puhkeaa tämän armotalouskauden viimeinen suuri herätys, juuri ennen Herran tulemusta ja silloin jako kahteen käy kiivaasti lopulliseen täytäntöön.



 Muodostuu täysin hengellisesti pimentynyt suuri Babylon ja toisaalta ennalleen asetettu lopun ajan apostolinen seurakunta, viimeisen herätyksen sato sen mukana. Viimeinen herätys tulee siis tapahtumaan sen totuuden valon voimassa, jonka Herra antaa Jerusalemin ja Israelin ja heihin hengessä liittyneiden uskovien ylle (Jes.14:1; Efes.2:11-22).

Löytyykö uskoa, kun Ihmisen Poika tulee?
"Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä" (Luuk.18:8).



Monet Raamatun tulkitsijat ajattelevat Luukkaan tekstin perusteella, että mitään viimeistä herätystä ei tule, vaan päinvastoin on suuri luopumus ja uneliaisuus Herran tulemuksen aikoina ja kenties vain harvat pääsevät mukaan ylösottoon (2.Tes.2:1-3; Mat.25:1-13).

 On kuitenkin huomioitava, että kyseessä on Jeshuan huokauksenomainen toteamus ihmisten epäuskosta, eikä se ole välttämättä edes lopun aikaa koskeva profetia.

Lisäksi, kun tätä asiaa tulkitaan, on otettava huomioon ensinnäkin se, että oikein ymmärrettynä Raamattu ei voi olla ristiriidassa itsensä kanssa. Jos edellä tutkitut Raamatun kohdat tarkoittavat sitä, niin kuin ymmärrän, että aikakauden lopussa on suuri herätys juuri ennen Herran tulemusta, ei Luukkaan kohta voi olla ristiriidassa sen kanssa.

Toiseksi, on huomattava, että uskoa kysytään maan päältä. Voi olla niin, että on jo kyseessä aika, jolloin seurakunta on temmattu Herraa vastaan yläilmoihin, eikä maan päällä ole enää elävien uskovien Jumalan seurakuntaa. Ei silloin ole juurikaan uskoa maan päällä jäljellä, koska uskovaiset on otettu pois ja he ovat Herran kanssa, kun Herra tulee pyhineen Öljyvuorelle (1.Tes.4:13-18; Sak.14:1-5).

Kolmanneksi, on ilmeistä Raamatun valossa, että kristikunta on suuren luopumuksen ja laittomuuden vallassa juuri ennen Herran tulemusta. Mutta Herra armossaan herättää ja uudistaa "käskyhuudollaan" tulemuksessa osan näistä uneliaista ja lankeemuksessa elävistä uskovista (Mat.25:6; 1.Tes.4:16; Ilm.14:15).

 Lisäksi monet tulevat uskoon viimeisessä lyhyessä herätyksessä juuri ennen Herran tulemusta ja näin uudistuneet uskovat ja viimeisen herätyksen sato saavat yhdessä nousta Herraa vastaan Hänen tulemuksessaan. Näin minä sen ymmärrän. Ei tarvitse siis olla mitään ristiriitaa. Luukkaan evankeliumin tekstin ja muiden herätystä kokevien kohtien välillä oikein ymmärrettynä.
Kopioitu osin www.kolumbus.fi/gematria/mtm015.htm





Keijo Lindemanin opetusta Elian henki lopunaikoina. Klikkaa seuraavaa linkkiä, niin pääse katsomaan TV7 ohjelma-arkistosta opetusta. Kannattaa katsoa kaikki opetussarjaan kuuluvat osiot.



http://www.tv7.fi/vod/player/?program=33932

David Wilkerson: Elian henki lopun aikoina: 

ELIAN HENKI JA VOIMA

by David Wilkerson | May 7, 2010

Vanha testamentti päättyy tähän upeaan profetiaan:
 "Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi." (Mal. 4:5-6)
Jeesus sanoi Johanneksesta: "Jos tahdotte ottaa vastaan: hän on Elia, joka oli tuleva." (Matt. 11:14) Kristus tarkoitti sanoa: "Johannes Kastajalla on Elian henki ja voima yllään, jos vain voisitte nähdä." Meille on kerrottu Herran enkelistä, joka ennusti Sakariaalle, että hänen poikansa Johannes "käy hänen edellään Eliaan hengessä ja voimassa, kääntääksensä isien sydämet lasten puoleen ja tottelemattomat vanhurskasten mielenlaatuun, näin Herralle toimittaaksensa valmistetun kansan." (Luuk.1:17)
Uskon Malakian profetian pitävän paikkansa myös tänä päivänä. Uskon, että Jumala taas kerran vuodattaa Elian hengen ja voiman valittujen palvelijoidensa ylle. Näitä Jumalan miehiä ja naisia tullaan käyttämään voimallisesti perheiden jälleen rakentamisessa.
Avioerot perutaan! Lapset huomaavat syyllistyneensä kapinaan ja palaavat vanhempiensa rakkauden yhteyteen.
Tämä profetia täyttyy silmiemme edessä juuri tällä hetkellä. Texasin kaupungissa vaatimaton nuori pastori alkoi rukoilla paikallisen koulun nuorten pelastumisen puolesta, ja Jumala voiteli hänet dynaamisella Elian hengellä ja voimalla. Eivät ainoastaan sadat paikallisen koulun oppilaat ole tulleet uskoon, vaan tämä jälleenrakentuminen leviää, mihin kouluun hän ikinä meneekin. Sadat, jopa tuhannet opiskelijat ovat joutuneet kiinni huumeista, alkoholista, seksistä ja kapinallisuudesta. Nuoret ihmiset kiirehtivät koteihinsa tehdäkseen sovinnon vanhempiensa kanssa. He ovat todistaneet syvästä vihasta, mutta nyt he itkevät ja katuvat! Tämä tulee leviämään koko maahan, koska Jumala on luvannut sovittaa vanhempien ja lasten välit.
Nähdessäni, mitä on tulossa, tuskin saan innostani kirjoitettua näitä sanoja. Tuntemattomat, vaatimattomat ja nöyrät Jumalan nuoret miehet ja naiset ovat saaneet ihmeellisen kosketuksen ja voitelun. Heille on annettu yliluonnollinen tehtävä ”mennä eteenpäin ja jälleenrakentaa”. Herran päivä on tullut. Huumeiden ja alkoholin syöpäläisillä ei ole enää lupaa nujertaa nuorten elämää. Jumala tulee tuhoamaan kaikki.


Seuraava linkki on Asko Tynjälän saarna lopun ajan herätyksestä TV7 ohjelma-arkistosta:

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=10991

Seuraava blogi kertoo Elian hengestä:

http://opetuslapsi.blogspot.fi/2014/12/elian-henki-ennalleenasetus.html



Seuraava linkki kertoo Eliasta Raamatussa:

http://www.kotisatama.net/fi/raamattujasana/viikonsana/sana.php?paivays=2006-05-25





Oma kutsumukseni Jumalalta

V. 2007 heräsin aamuyöstä sanoihin: "Minut on valmistettu lopun ajan herätystä varten". Ymmärsin, että Jumala puhui minulle. Ilmeisesti enkeli valmistaa tietä minulle hengen maailmassa. Näin asian ymmärsin. Samana vuonna kuulin sanat: "Elian henki on ylläsi". Jumalan puhe ei ollut korvin kuultavissa, mutta molemmilla kerroilla sanat tulivat suoraan tajuntaani. Näistä asioista en tiennyt mitään. Niinpä päätin lähteä tutkimaan asiaa Raamatusta ja mitä tästä asiasta opetetaan. Luin Raamatusta Eliasta Vanhassa Testamentissa ja Johannes Kastajasta Uudessa Testamentissa. Huomasin myös, että Jumala oli puhunut samasta asiasta myös muille uskoville.

Johannes Kastaja kulki Jeesuksen edellä valmistaen ihmisiä Jeesuksen tulemukselle ja hän toimi Elian hengessä saarnaten parannuksen kastetta. Samoin uskovia voidellaan kulkemaan Elian hengessä valmistaen tietä Jeesuksen toiselle tulemukselle. Elian henki saa aikaan parannuksen yksilöuskovan, seurakunnan ja perheiden elämässä. Jumala ennalleen asettaa koko luomakuntansa ennen toista tulemustaan maaplaneetalle. Pidin tämän sydämessäni useita vuosia.

  Jouduin erämaahan oman valintani kautta, mutta armossaan Jeesus tuli hakemaan minut takaisin syksyllä v. 2015. Sana alkoi elää sydämessäni ja päätin ottaa uskon askeleen ja tehdä Jumalan tahdon elämässäni. Aloin kirjoittamaan tätä blogia ja toivon, että se olisi siunaukseksi monille. Herra olkoon minulle armollinen, jos jotakin jaan, joka ei ole Jumalasta ja oikaiskoon tieni, niin että pysyn vain ja ainoastaan totuudessa. Herra Jeesus Kristus ohjatkoon Pyhässä Hengessä ja totuudessa minun elämääni sinne, minne minun täytyy mennä ja mitä minun täytyy tehdä tulevaisuudessa. 



Jeesus tulee pian! Ylkä eli Jeesus tulee hakemaan morsiamensa eli seurakuntansa. Meidät Jeesukseen uskovat temmataan ylös Karitsan häihin. Pidä lamppusi palamassa, koska ajanmerkit jo ilmoittaa, että Jeesus tulee pian. Kaikkialla uskovien keskuudessa julistetaan tästä. Tarkkaa aikaa ei tiedä kukaan, vain Isä Jumala sen tietää, mutta heräjä valvomaan, että olisit valmis ennen kuin se päivä tulee. Ota Jeesus sydämeesi ja hylkää synti ja tee parannus elämässäsi. Etsi itsellesi saurakuntayhteys. Lue Raamattua ja rukoile!





1 kommentti: