perjantai 17. huhtikuuta 2015

Isä, Poika, Pyhä Henki, luominen

The Holy Trinity






































Luominen
Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten päällä. (1.Moos. 1-2). Jumala loi päivän ja yön, auringon, kuun, vedet, maan, siementä tekevät kasvit, hedelmät, eläimet ja lopuksi ihmisen. (1.Moos. 3-31).

 Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme... Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät."
 (1.Moos. 1:26, 27).

Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona ja Sana oli Jumala. Jo Alussa Sana oli Jumalan luona. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.
 (Joh. 1:1-2.).

Jumalan Sana on Jeesus, jonka kautta kaikki on luotu. Hän oli Isä Jumalan luona. Isä Jumala, Poika Jumala ja Jumalan henki oli mukana maailman luomisessa.

Jeesus tuli maan päälle ihmiseksi sovittamaan ihmisten synnit, jotta meillä olisi pääsy Jumalan luo. Samalla hän on Jumala, koska hän on sama kuin Sana. Sana tuli lihaksi asui meidän keskellämme...(Joh. 1:14).

Kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa, häntä joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan. Hänessä meissä on lunastus, syntien anteeksisaaminen ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä tavaissa ja maanpäällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa. (1. Kol. 12-17).

 Jos yksi pisara vettä tippuu ja se jakautuu kolmeksi pisaraksi. Kuitenkin se on yksi, mutta samalla kolme. On siis yksi Jumala, joka ilmenee Isässä, pojassa Jeesuksessa ja Jumalan Pyhässä Hengessä. 

Dew drops

Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet. (Joh.1:18)

 Jeesus sanoi: Isä on minua suurempi. (Joh. 14:28). Kuitenkin Jumala on antanut vallan ja voiman Jeesukselle taivaassa ja maan päällä tällä hetkellä. "Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä." (Matt. 28:18).

 Lopussa Jeesus luovuttaa kuninkuuden Isä Jumalalle. "Sitten seuraa kaiken päätös, kun hän luovuttaa kuninkuuden Jumalalle, Isälle, kukistettuaan kaiken vallan, mahdin ja voiman." (1.Kor. 15:24).

 Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli? Tämän Hengen on Jumala antanut asumaan teissä. (1.Kor. 6:19).  Jeesus vastasi: "Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. (Joh. 14:23)

Washed by the Water (Holy Spirit) ~


Hänessä on teihinkin, sitten kuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksen evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu Pyhän Hengen sinetti. (Ef. 1:13).


Christian Inspirational Bibleverse Art Poster






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti