tiistai 26. toukokuuta 2015

Rukous

Henkilökohtainen suhde Jumalaan

Jeesus meni rauhalliseen paikkaan vuorelle yleensä rukoilemaan. Siellä hän halusi olla kahden kesken Isä Jumalan kanssa. Jeesus haluaa myös meidän kanssa henkilökohtaista suhdetta häneen. Pyhä Henki rukoilee myös meidän puolestamme, koska aina emme tiedä, kuinka rukoilla.

Niin tapahtui niinä päivinä, että hän lähti vuorelle rukoilemaan; ja hän oli siellä kaiken yötä rukoillen Jumalaa. Luuk. 6:12. 


Pyhä Henki rukoilee pyhien puolesta

Samoin myös Henki auttaa meidän heikkoutamme, sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä. Room. 8:26-27





Rukous totuudessa ja hengessä

Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa." Joh. 4:23-24

Uneni, johon uskon saavani selityksen Jumalalta

Unessani oli valkoinen lintu pienessä häkissä. Ja eräs ihminen aukaisi häkin, päästi linnun vapauteen. Valkoinen lintu lensi olkapäälleni ja tunsin suunnattoman rakkauden tästä linnusta ja olin onnellinen, koska lintu lensi olkapäälleni.

 Jos rukous on joka kerta samanlaista ja saman kaavan mukaista, rukoilija voi väsyä ja Hengen tuli hiipua. On tärkeä antaa Hengelle aikaa ja vapautta, niin omassa rukouselämässä kuin yhteisessä rukouksessa seurakunnassa.

Tämän kuvan näin unessani. Jumala puhuu myös unien välityksellä.

 



Uskon rukous


Jeesus vastasi: "Totisesti; jos teillä olisi uskoa, ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin; "Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen; ja niin tapahtuisi. Mitä tahansa te uskossa rukoillen pyydätte, sen te saatte. " Matt. 21:21.22



Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä. Jos joku on teistä sairaana, kutsukoon hän luokseen seurakunnan vanhimmat. Nämä voidelkoon hänet öljyllä Herran nimessä ja rukoilkoot hänen puolestaan. Ja rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan. Herra nostaa hänet jalkeille, ja jos hän on tehnyt syntiä, hän saa sen anteeksi. Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan. Jaak. 5:13-18.




Rukous kiitoksen kanssa

Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. Fil. 4:6-7

Rukoilkaa lakkaamatta. Tess. 1:5:17

Jumala kuulee rukouksen

Sinä kuulet rukouksen; sinun tykösi tulee kaikki liha. Ps. 65:2.

Kun hän kääntyy niiden rukousten puoleen, jotka ovat kaikkensa menettäneet, eikä enää heidän rukoustansa hylkää. Ps. 102:17

Jumalattomista on Herra kaukana, mutta vanhurskasten rukouksen hän kuulee. Snl. 15:29.

Rukouksen henki

Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niinkuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niinkuin murehditaan katkerasti esikoista. Sak. 12:10.


Sopimusrukous

Minä sanon teille: "Mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. Matt. 18:19


Jeesus rukoilee puolestamme

Jeesus istuu Isä Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolesta (Room. 8:34)







Jeesus opetti rukoilemaan 
Matteus 6:


7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan.
8 Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan.
9 Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;
10 tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;
11 anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;
12 ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;
13 Äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti